Over mij

 • IMG_0074

 • Mijn naam is
  Raymond van Egmond en ik ben al vijfentwintig jaar actief in de markt van relatiegeschenken. Deze markt heeft voor mij ook dan geen geheimen meer. Ik begon de waarde van relatiegeschenken te zien toen ik – meer dan twintig jaar geleden – bij mijn eerste klant kladblokken en pennen verkocht. Bij deze klant – die blokhutten leverde – kwam enige tijd later een aanvraag binnen voor een order van vijfhonderd blokhutten op Tenerife. En wat was de oorzaak van het dit contact? De pen waarmee de man op Tenerife schreef was afkomstig van mijn klant! Daarom zeg ik wel eens ‘je weet nooit hoe een pen een haas vangt’.

  In die afgelopen vijfentwintig jaar heb ik veel geleerd. Ik heb gezien dat relatiegeschenken vaak als een sluitpost worden gezien van de marketingbegroting. Zo krijg ik bijvoorbeeld vaak de vraag dat er binnenkort een beurs is en het bedrijf of de instelling komt er dan achter dat ze ook nog iets willen weggeven. Meestal vragen ze dan om pennen. En natuurlijk is dit nog steeds een prima relatiegeschenk, maar is er meer. Pas in een persoonlijk gesprek kan ik mogelijkheden aandragen waaraan meestal niet gedacht is. Zo vragen ze soms om een pen, maar lever ik aan een schoonmaakbedrijf bijvoorbeeld schoonmaakdoekjes met hun logo er op. Dit sluit veel beter aan bij hun bedrijfsactiviteiten.

  Om goed mogelijk aan te sluiten bij de behoefte van de klant heb ik het vijf-vragen model ontwikkeld. Dit leg ik op deze website verder uit. Zo lever ik alle mogelijke soorten relatiegeschenken – totaal zo’n 40.000 – omdat ik contacten heb met veel leveranciers. Om zo actueel mogelijk te zijn bezoek ik grote beurzen in het buitenland om de nieuwste trends op te pikken. Daarom werk ik ook met mijn top 25 producten-lijst, die het meest aansluiten bij de trends van het volgende jaar. Deze producten neem ik ook altijd mee naar een bezoek.

  Medio 2019 heb ik mijn werkzaamheden geïntegreerd in Alpha Holland BV waar ik al vele jaren naar volle tevredenheid mee heb samengewerkt. Groot voordeel hiervan is dat ik nu al mijn energie in mijn klanten kan steken, omdat ik gebruik maak van de backoffice van Alpha Holland die op adequate wijze (met bijna 40 jaar ervaring!) de orders snel en goed afhandelt. Omdat Alpha Holland beschikt over magazijnruimte en een eigen IT afdeling kan ik klanten nu ook voorraadbeheer van hun relatiegeschenken aanbieden en zelfs klantspecifieke webshops. In een persoonlijk gesprek licht ik dit indien gewenst uiteraard allemaal toe.

  Zien we elkaar binnenkort? Neem gerust contact met mij op.

  Raymond